Spoločnosť Universal Caffé
Spoločnosť Universal Caffé vznikla v roku 1963 v talianskom meste Pescara, keď si tam Raffaele Camiscia otvoril svoju prvú remeselnú výrobu praženej kávy. Láska ku káve, vášeň pre prácu s ňou a neustály vývoj a zlepšovanie umožnilo tejto rodinnej spoločnosti, aby sa stala súčasťou skutočného kávového priemyslu a uplatnila sa na medzinárodnom trhu.
Dnes spoločnosť Universal Caffé so sídlom v meste Moscufo, v provincii Pescara, vedie dcéra zakladateľa pani Natascia Camiscia. Spoločnosť v súčasnosti exportuje svoje výrobky do viac ako 25 krajín, využíva najmodernejšie technológie a zamestnáva v rôznych oblastiach viac ako 50 zamestnancov. Počas týchto rokov sa firma etablovala na trhu s kávou nielen vďaka neustálym investíciám do modernizácie výrobného zariadenia, ale tiež vďaka sociálnej etike, transparentnosti a morálnej korektnosti.
Tieto vlastnosti boli vždy princípmi rodiny Camiscia a Universal Caffé a práve preto sa spoločnosť často angažuje v sociálnej oblasti, v rôznych iniciatívach na podporu ostatných. Dnes je poslaním rodiny Camiscia a Universal Caffé viesť spoločnosť tak, aby dokázala zosúladiť tradičnú remeselnú zručnosť, ktorá zaručuje vysokú kvalitu výrobkov s modernosťou najlepších technológií, vďaka ktorým sa získavajú jedinečné zmesi kávy.
Spoločenská zodpovednosť
V roku 2009 bol tiež spustený projekt “Káva … pre život” ( v rámci spolupráce ktorá začala v roku 2003 s iniciatívou “Tridsať hodín pre život”) a zriadená Ubytovňa pre pacientov na onkologicko-hematologickom detskom oddelení nemocnice Santo Spirito v meste Pescara. Tento komplex, ktorý umožňuje rodičom byť v blízkosti svojich detí počas ich pobytu v nemocnici, bol postavený vďaka financovaniu od Universal Caffé.
Spoločnosť sa tiež od roku 2007 venuje podpore solidárnych projektov organizácie International Fair-Trade, zameraných na podporu ľudí žijúcich v rozvojových krajinách. Nákup Fair-Trade zelenej kávyumožňuje prispieť k zlepšeniu životných a pracovných podmienok drobných poľnohospodárov a pri financovaní výstavby škôl pre deti v týchto oblastiach.
“Verím, že tí ľudia, ktorí mali menej šťastia ako my si zaslúžia osobitnú pozornosť. Podľa môjho názoru sú podnikatelia šťastné osoby: majú prácu ktorú milujú a sú pripravení pracovať s inými ľuďmi a pre nich. Je to z toho dôvodu, že majú túžbu a vôľu prispieť k šťastiu tých, ktorí to najviac potrebujú.“ Natascia Camiscia
Slová majiteľky firmy nám pomôžu pochopiť, čo poháňa túto spoločnosť, aby bola aktívna v rôznych neziskových sociálnych projektoch. Symbolom týchto aktivít bol dôležitý príspevok spoločnosti Universal Caffé po zemetrasení, ktoré postihlo provinciu L’Aquila v apríli 2009. Spoločnosť v priebehu tejto živelnej katastrofy a núdzového stavu darovala v oblastiach zasiahnutých zemetrasením stanovým mestám kávu a kávovary na prípravu kávy.
Ďalšou významnou sociálnou aktivitou je spolupráca so sociálno-rehabilitačným centrom “Laboratorio Incontro” v Montesilvano (Pescara). Centrum bolo založené v roku 1992 s cieľom uľahčiť integráciu osôb so zdravotným postihnutím a ich zaradenie sa do bežného a pracovného života. Podobnú iniciatívu realizujú aj pre centrum Don Orione v meste Pescara, ktoré vzniklo v roku 1972 s cieľom pomôcť ľuďom s rôznym fyzickým alebo psychickým postihnutím.
Spoločnosť Káva s.r.o. si vybrala kávu Universal nielen na základe jej jedinečnej chuti a kvality, ale aj na základe sociálneho rozmeru, na ktorý Universal Caffé kladie dôraz.
Tradičná & moderná
Jedinečné a zároveň zložité spojenie tradície a modernosti je jedným z prvkov, ktoré charakterizujú filozofiu Universal Caffé. Práve tento element robí túto spoločnosť, ktorá vždy kládla veľkú pozornosť na chute a potreby jednotlivých zákazníkov, jedinečnou na trhu s kávou.
V priebehu posledných rokov, s vývojom spoločnosti, sa chute, zvyky a potreby klientov výrazne zmenili. V minulosti bola výroba kávy zameraná prevažne na mužské publikum, a teda káva bola silná a plná čo sa chuti a vône týka. S rozvojom spoločnosti sa ale preferencie zmenili a možnosti rozšírili. Kvalita a zdraviehrajú stále dôležitejšiu rolu v našich životoch a preto produkty dnes musia okrem potešenia a dokonalej chuti, aj pôsobiť blahodarne na spotrebiteľa.
Vzhľadom na dnešný svet, založený na online komunikácii a obrázkoch, sa Universal Caffé zamerala aj na estetický vzhľad svojich výrobkov, ktorý spoločne s jedinečnou chuťou kávy poskytuje dokonalý pôžitok a ulahodí aj ženskému publiku. Vynikajúci blend s harmonickou vyváženou chuťou a konzistentnou krémou imponuje širokému spektru slovenských zákazníkov. Kto ju raz vyskúša, zamiluje si ju.
Certifikovaná kvalita
Jedným z hlavných cieľov spoločnosti je zabezpečiť kvalitu ponúkaných produktov. To je dôvod, prečo Universal Caffé v roku 1998, ako jedna z prvých firiem v Taliansku, získala certifikát kvality UNI EN ISO 9001.
Spoločnosť tiež ponúka celý rad ekologických produktov z organickej kávy, ktorá má ICEA certifikát (Inštitút pre etickú a environmentálnu certifikáciu), čím sa garantuje kvalita surovín, ktoré všetky pochádzajú z plantáží, kde je zakázané používanie chemických hnojív.
Výroba Universal Caffé
Universal Caffé vďačí za svoju unikátnu chuť vysokej kvalite zŕn a špičkovej technológií spojenej s výnimočnými schopnosťami pražičov. Moderné závody spoločnosti zabezpečujú, že v procese spracovania sa zachováva kvalita a čerstvosť zŕn; od momentu dodania do fabriky v jutových vreciach až po spracovanie a zabalenie nikdy neprídu do styku s externým prostredím. Vo výrobnom procese sú určité fázy, ktoré výrobu Universal Caffé odlišujú od ostatných výrobcov a robia túto kávu unikátnou. Napríklad v pražiarni sa používa optický triediaci stroj, ktorý roztriedi zrná na základe ich farby. Po takejto analýze optickým senzorom sa roztriedia kvalitné zrná od tých, ktoré nie sú v súlade so štandardami spoločnosti. Ako jediná pražiareň v Taliansku má Universal Caffé klimatizovaný sklad so stálou teplotou. Po upražení dochádza ešte k procesu zrenia, kedy sa eliminujú prirodzené tuky z kávy. V tejto dôležitej fáze je pre dosiahnutie najvyššej kvality nevyhnutné udržiavať stálu teplotu, aby nedochádzalo k teplotným šokom, ktoré kvalitu produktu znížia. Vďaka týmto procesom a excelentným surovinám vie Universal Caffé dosiahnuť a garantovať nielen nezameniteľnú výnimočnú chuť ale aj vysokú kvalitu Universal produktov.